De allereerste keer

Vanaf de eerste keer dat ik Yoga Nidra beoefende wist ik: dit is iets speciaals. Mijn yogadocente gaf me de tip om Yoga Nidra eens uit te proberen. “Ze noemen het de slaap van de Yogi’s en helpt je mentaal en fysiek te ontspannen. Sommigen zeggen zelfs dat een half uur yoga nidra gelijkstaat aan drie uur gewone slaap”.

Nu, als oververmoeide en overspannen middertiger klonk dit als muziek in mijn oren: een half uur Yoga Nidra gelijk aan drie uur gewone slaap? Bring it on.

Ik zocht Yoga Nidra tussen de guided meditations op mijn InsightTimer app en verbaasde me over de hoeveelheid sessies die ik kon terugvinden. En niet enkel de hoeveelheid, maar ook de positieve ratings die die sessies hadden. Ik koos voor de sessie ‘Yoga Nidra for Sleep’ van Jennifer Piercy. Maar liefst 3 miljoen (!) keer afgespeeld met een rating van 4.8 op 5, dat kon niet slecht zijn.

En ja hoor, slecht was het niet. Integendeel. Ik weet niet of ik er 3 uur slaap mee had ingehaald maar de rust en kalmte die het me gaf waren buitengewoon. Mijn hectische hoofd leek een versnelling trager te draaien. Mijn lichaam voelde ontspannen. Ik voelde me licht, zowel fysiek als mentaal. En dat was iets dat ik al lang niet meer ervaren had.

 

 

Published by Femke

Keramiste en Yoga Nidra fanaat. Lesgeefster en eeuwige student. Hoewel keramiek en Yoga NIdra 2 heel aparte dingen lijken, zijn ze erg verweven. Beide brengen met tot rust, gronden me en halen het beste in me naar boven. Met 16+ jaar ervaring in keramiek en 5 jaar ervaring in Yoga Nidra, geef ik mijn passies graag door aan anderen. Ik hou ervan hen te tonen wat mogelijk is. Hen te laten ontdekken wat ze kunnen en hen begeleiden in dat proces.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: